School in Arnhem # 8.61 van 365

Ik voelde mij echt welkom toen ik deze rode loper zag. Helaas lag de loper niet helemaal recht voor de deur en was de school gesloten. Mocht u interesse hebben in een opleiding van het Rijnijsselcollege (MBO) dan kunt u kijken op https://www.rijnijssel.nl/ Ik ben meer geïnteresseerd in het gebouw zelf.

Dat staat aan de Apeldoornseweg, vlakbij park Sonsbeek. Het is in 1916 gebouwd en in 1917 in gebruik genomen als meisjes HBS (hogere burger school). Het ontwerp is van ingenieur Bremer (1880-1949). Hij is in 1914 en 1915 directeur van de gemeentewerken van Arnhem geweest. In die tijd is het ontwerp voor de HBS gemaakt. Hij maakte gerbuik van een ontwerp van de architect Versteeg. Die laatste heeft de woonwijk ontworpen die achter de school ligt. Daar woonden toen de middenstanders van Arnhem.

De school is sinds 2000 een rijksmonument.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van de school.

Groetjes Kuh Wak

 




3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.