GROEN 279#365

groen 279a Small

Het was een geweldige belevenis om in de wilde orchideeëntuin van het Gerendal te wandelen en al allerlei bloeiende orchideeën te zien, of in knop, wachtend op de zon. Het was ook handig dat er bordjes bijstonden en dat we op die manier konden ontdekken waarom bepaalde orchideeeën heten zoals ze heten. Zoals de poppenorchis, met bloemetjes als popjes, of het soldaatje, ook een poppetje maar met helm en laarzen aan (tenminste……zo zie ik dat) Wat ze daar in Limburg niet hebben en wij hier in de buurt wel, dat is de wespenorchis, met bloemetjes die op een wesp lijken, maar die bloeien pas in juli. Nog even geduld dus.

En het allerleukste van onze wandeling in het Gerendal was, dat we zelf onderweg in bloemenweitjes ook allerlei soorten orchideeën vonden. De GROENE grote keverorchis bijvoorbeeld, die zou je zo over het hoofd zien en een heel groepje…….tja wat zijn het nou poppetjes? soldaatjes? aapjes? of een kruising? Dat kan ook nog hebben we ons laten vertellen. Maar wat het ook is. Mooi zijn ze!!

 




0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.